Uitvaart

Het fotograferen van de laatste reis.

Afscheid nemen van een dierbare…. Dat is iets waar je liever niet bij stilstaat, maar (vaak) onverwacht je pad kruist. Ieder afscheid is anders, behalve verdriet is er ook altijd veel liefde zichtbaar en juist dát vind ik bijzonder om vast te leggen.

Uit ervaring weet ik dat foto’s van een uitvaart kunnen helpen bij de verwerking van het verlies van een dierbare. Ze kunnen de pijn niet wegnemen, maar wél het rouwproces verzachten. Met foto’s krijgen nabestaanden tastbare herinneringen die het mogelijk maken om de dag nog eens terug te halen, want door alle emoties gaat er op zo’n dag vaak veel aan je voorbij. Ook voor mensen die door omstandigheden niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn én voor jonge (klein)kinderen kunnen de foto’s (later) van grote betekenis zijn. Door gebruik van lichtsterke lenzen kan ik fotograferen zonder storende flits.

Na het afscheid is er een herinnering om vast te houden; de reportage wordt verwerkt in een mooi album. Misschien heeft u er in het begin nog geen behoefte aan, maar wanneer u eraan toe bent kunt u op uw gemak voor een mooi album kijken.

Ook verzorgen wij steeds vaker een film-montage van de uitvaart.

 

error: Op de inhoud van deze website berust auteursrecht. Kopiëren zonder toestemming is strafbaar.